www.121doc.no
Hjem
Influensa

Influensa

Influensa er en smittsom virusinfeksjon som rammer tusenvis av mennesker i hver eneste år. Sykdommen er en betennelse i luftveien forårsaket av influensavirus, som kan være svært plagsomt.

En influensainfeksjon kan være mild eller alvorlig, og kan noen ganger føre til alvorlige komplikasjoner, avhengig av alder og helse. Influensa blir ofte betegnet som akutt sykdom forårsaket av et virus og er et smittsomt sykdom som spres ved dråpe-smitte og direkte kontakt med en annen person. Blant annet ved hoste, nysing eller gjennom hånd til munn.

Viruset vanligst i perioden fra desember til april, og er en vanlig årsak til akutt sykdom. Det viktigste forebyggende tiltaket mot influensa er midlertidig vaksine og medikamenter. Særlig gravide, eldre og personer med alvorlig underliggende sykdom sterkt utsatt av viruset.

En influensabehandling med Tamiflu tabletter kan brukes til både lindring av symptomer og for å hindre spredning. Tamiflu kan du nå kjøpe online hos 121doc med levering innen 24 timer. Slik at du kan behandle mot influensa symptomene allerede neste dag.

Hvordan smitter influensaviruset?

Influensavirus forårsaker av endringer i sesong virus, og som befolking har en viss immunitet mot, men kan gir alvorlige sykdommer som lungebetennelse og hjertesvikt. Særlig hos personer over 65 år.

Influensa er et svært smittsomt virus som sprer seg fra person til person gjennom nysing, hoste og gjennom fysisk nær kontakt med syke mennesker. Ofte kalt for dråpe- og kontakt smitte. En liten smittedose er nok for at du blir smittet. Influensaviruset infiserer celler i øvre og nedre luftveier, og har en tendens til å bli mer vanskelig i løpet av vinteren og tidlig på våren. Når viruset først har kommet inn i luftveiene, sprer det seg raskt fra celle til celle.

Viruset er i luftveiene og smittefaren er derfor størst når man hoster eller nyser rett på en annen person. Overføres også fra hendene til gjenstander (vann kranken og dørhandtak) der kan viruset leve opp til et par timer. Man kan også smitte andre opp til 5 dager etter at symptomene er borte.

Beskytt deg selv mot influensa:

 • Gode hygienevaner er det viktigste mot influensa, bruk gjerne med alkoholbasert hånddesinfeksjon.
 • Unngå å ta deg på ansiktet med uvaskende hender når du ute blant folk.
 • Hold avstand fra syke mennesker, minst en meter.
 • Bruk albukroken når du må hoste eller nyse.
 • Bruk papirlommetørke og kast etter hver bruk. Vask så hendene.

Hva er symptomene på influensa?

Typisk med influensa er at det starter helt plutselig. I løpet av dagen kan man gå fra å være helt frisk, til å føle seg syk. Man vil kjenne det ganske rask i kroppen når man er smittet. Symptomene på forkjølelse og influensa kan ofte ligne på hverandre, men influensa symptomene utvikler seg mer gradvis. Det er viktig å bruke en behandling så fort som mulig for å redusere risikoen før det blir alvorlig.

Vanlige symptomer er feber, tørrhoste, muskelsmerter, hodepine, slapphet og nysing.

Sjeldne symptomer er som mageplager, sår hals og snørr. Frysninger og øvre- og nedre luftveissykdommer

7 tydelig tegn på influensa:

 • Akutte symptomer
 • Feber over 38 grader og frysninger
 • Sår hals og tørrhoste
 • Slapphet
 • Hodepinne
 • Muskel- og leddsmerter
 • Diare og oppkast

Hvilke behandlinger er det mot influensaviruset?

Har man influensa bør man gjøre minst mulig og holde seg i sengen. Drikk mye vann og bruk eventuelt medisiner for å lindre smerter og feber samt slimhinneavsvellende midler. Årsaken er influensavirus A, B og C, og er en virusinfeksjon, som kan ikke behandles med antibiotika. Det virker nemlig kun på bakterier.

Type A: Dette viruset gir kraftig symptomer og den hyppigste typen som dukker opp hvert andre eller tredje år. For eksempel Svineinfluensa-viruset A(H1N1).

Type B: Denne typen gir de samme symptomene som type A, men mindre kraftig. Viruset er mer sjelden og kommer ca. hver femte år.

Type C: Viruset gir et mildere sykdomsforløp og mindre symptomer. Ligne gjerne på en forkjølelse.

Nye varianter av virus type A og B kommer hvert år og gir oftest en infeksjon i store deler av luftveiene og rammer hele kroppen med høy feber, muskelsmerter og hodepine.

Pasienter som er i risikogruppen: eldre over 65 år, barn og folk med kronisk lunge- eller hjertesykdom, gravide, anbefales å vaksinere seg hver år mot type A og B. Influensavaksine gir kun beskyttelse i løpet av ett årstid, dermed bør man vaksineres årlig. Man kan få influensavaksinen ved å henvende seg til sin fastlege eller det kommunale vaksinasjonstilbudet.

Influensa behandling som er tilgjengelig på resept, jobber for å redusere spredningen av viruset. Ubehag kan elimineres ved å undertrykke symptomene på viruset. Reseptbelagte influensa behandlinger som Tamiflu kan tas opptil to dager etter de første symptomene, og reduserer varigheten med flere dager. Denne oral medisinen kan også redusere risikoen for komplikasjoner som lungebetennelse, og kan tas fra alderen 1 år og oppover. Man bør starte senest 48 timer etter første tegn på symptomer, for å få full effekt. Tamiflu virker med å skade overflaten til influensaviruset, ved en typisk og vanlig influensa er denne behandlingen sterkt anbefalt behandling. Dersom behandlingen iverksettes innen 24 timer etter de første tegnene på et utbrudd, vil Tamiflu begrense varigheten og styrken til.

Tamiflu er mest effektivt som startmedisin som holder influensaen viruset nede frem til kroppens immunforsvar kommer med sin motoffensiv. Behandlingen er også veldig bra som beskyttelsesmedisin mot sykdommen dersom en annen i husstanden har influensa.

Influensa inkubasjonstiden

Influensaviruset er mest aktiv om vinter tiden, og man vil rask begynne å merke at svekk i hele kroppen når man har blitt smittet. Tiden fra smitte til sykdommen bryter ut er vanligvis i løpet av 1 til 3 dager, som kalles for inkubasjonstiden. Man kan også smitte andre fra allerede første dag, og det kan gjerne tar opp til 3 uker før man er helt frisk igjen. I denne perioden vil man ofte får ømme muskler og ledd.

Kan jeg kjøpe medisinsk behandling mot influensa online?

Hvis du merker de første symptomene på influensa, kan du fullføre en konfidensiell, online konsultasjon med våre leger. Hos 121doc tilbyr vi legemidlet Tamiflu for pasienter over 18 år. Å kjøpe legemiddel på nettet fra 121doc er helt lovlig, fordi all legemiddel hos 121doc er godkjent fra helsemyndigheten i England, og er i salg hos oss. All medisin er forskrevet av våre leger og behandlet av vårt apotek.

Hvis Tamiflu er den rette behandlingen for deg, vil vår lege skrive ut et resept og sendes direkte til vårt apotek. Apoteket vil behandle resepten, og sende din behandling rett hjem til deg innen 24 timer.

Tamiflu

Tamiflu er produsert av Roche farmasøytiske selskap, og er en behandling som hjelper kroppen og imunforsvaret til å bekjempe influensaviruset. Tamiflu tilhører klassen av legemidler som kalles neuraminidasehemmere, og blokkerer viruset aktivet og spreding i kroppen. Tamiflu fungerer derfor som et skjold mot virusangrep, og beskytter kroppen mot influensa symptomene.

Mer informasjon Start online konsultasjon
75mg Tamiflu tabletteske fra Roche
Behandlinger
Tamiflu
Pharma Check
var service til deg